/
19 Views0
Asi každý z nás miluje čokoládu. A co teprve čokoládové bonbony? Mmm….. Nejhorší na nich ale bývá to, že jsou nejen obvykle hodně “ošizené”, ale hlavně zabalené v milionech obalu. Co si tak zkusit udělat vlastní domácí čokoládové pralinky? Uvidíte, že pak už nebudete chtít jiné. Nejen že jsou moc dobré, ale hlavně nenáročné na ingredience a čas. Vytvořit si je můžete nejen jako odpolední svačinu, ale i na speciální příležitosti. Co třeba udělat své drahé polovičce na Valentýna domácí sladké překvapení?

 

Ingredience (na 9 kuliček)

  • Hořká čokoláda (100 g)
  • Kokosové mléko (2-3 lžíce)
  • Kakao
  • (Mandlové lupínky)

Nejdříve začneme tím, že si 100 g hořké čokolády nalámeme na kostičky do malého hrnce. Vybírejte si nějakou opravdu kvalitní čokoládu, je základem veškeré chuti. Hlavně na to nepoužívejte “čokoládu” na vaření, což je spíše obarvená hmota.

Poté, co máte čokoládu nalámanou, vezmeme si kokosové mléko. Já použila mléko v plechovce. Použijeme tuhou část z kokosového mléka (ten krém) a vezmeme si asi tak 2-3 lžíce, které ohřejeme na sporáku. Kokosový krém by měl úplně změknout. Poté ho nalijeme na kostičky čokolády, aby změkla. Pravděpodobně čokoláda úplně nezměkne, tak jí můžeme i s kokosovým krémem postavit chvíli na sporák (na malý plamen), aby se rozehřála. Nezapomeňte pravidelně míchat, jinak se připálí. Hmotu pořádně promíchejte, ať se čokoláda s kokosovým mlékem smíchá a vznikne hustý krém. Ten poté nechce chvíli vychladnout.

Až krém trochu ztuhne, připravte si prkénko nebo větší talíř a na něj nasypte trochu kakaa. Vezměte trochu čokoládového krému na lžičku (ve velikosti menší kuličky) a obalte ho v kakau tak, aby z něho vznikla malá kulička. Krém bude pravděpodobně hodně lepivý, ale díky kakau se s ním bude lépe pracovat a pomalu ztuhne. Stejný postup použijte u zbytku krému. Na část krému jsem použila i mandlové lupínky, ve kterých jsem krém obalila. Nejdříve v lupínkách a poté ještě částečně v kakau, aby lepivé části, kde se lupínky nedostaly, také dostaly svou část “fasády”. 🙂 Až budete mít veškerý krém spotřebovaný, dejte kuličky do lednice a nechejte na pár hodin ztuhnout.

Pralinky můžete různě “inovovat”. Dovnitř případně můžete dát oříšky, pokud máte raději sladší čokoládu, zvolte ji. Nebojte se experimentovat a zkuste vykouzlit takové pralinky, které budou přesně odpovídat vaší chuti. 😉

Dobrou chuť! 🙂

 

Děláte si také domácí pralinky? A máte nějaký oblíbený recept? Případně jak vám chutnaly tyto? 🙂

Zanechat komentář:

Close